Om LÆST

Hvad er LÆST?

LÆST er spillet til alle, der elsker litteratur.

Det handler mest om den danske litteratur fra nutiden og de sidste hundrede år, men LÆST trækker også tråde længere tilbage i tid og længere ud i verden.

LÆST rummer spørgsmål om alt fra avantgardismens digtere til sportsidolernes biografier og behandler alle bøger med respekt - og mangel på samme: For litteraturens verden er ikke kun intelligent og spændende - den kan også være smålig, elitær og banal. Og LÆST lægger ikke fingrene imellem.

LÆST er et spil med kærlighed til den storslåede, sublime litteratur - både den til hjertet og den til hjernen. Men LÆST svælger også i skandalerne og komikken i det litterære parnas og de dannedes debatter. Det er et spil med mange følelser, varme som kolde: den sagte foragt, det udtalte had, den erklærede respekt og den mytiske tilbedelse.

Spillet er for unge som ældre, og de rigtig gamle kan også være med!

Sidst, men ikke mindst: LÆST får spillerne til at opdage, eller genopdage, hvor stor og bred litteraturen er i alle henseender, hvor meget den faktisk er der i vores hverdag. Litteraturen er ikke blevet væk - den fylder så meget, at vi helt har glemt at lægge mærke til, at den er der!

Folkene bag LÆST

Copyright: Jakob Boserup


LÆST
er opfundet, udviklet og ejet af Christina og Ole: De savnede virkelig et spil om litteratur, og til sidst var de nødt til at lave det selv. Som ivrige læsere har de delt sorger, glæder og alt derimellem fra litteraturens univers: Digteres tragiske dødsfald, anmeldernes begejstring, bøgernes uendelighed, skønheden og den gode fortælling.

Det tager tid at lave et brætspil, og LÆST var ingen undtagelse. Mange mennesker har hjulpet til med opmuntring, råd og vejledning, men af mere formelle bidragsydere bør nævnes:

Åse Eg, den anerkendte bogdesigner, har lavet spillets grafiske design.

Lars Vegas, bl.a. tegner på Weekendavisens Bøger sektion, har lavet spillets illustrationer.

Historien bag LÆST

Klik her for at læse fagmagasinet Perspektivs artikel om hvordan LÆST blev til.